Njoki ar garnelēm ir ideāls ēdiens īpašam gadījumam. Njoki ir mazi kartupeļu pelmeņi, kas tiek vārīti un pēc tam cepti. Tos parasti pasniedz ar krējuma vai tomātu mērci. Garneles apcep sviestā un ķiplokos un pēc tam pievieno mērcei. Šo ēdienu vislabāk pasniedz kopā ar glāzi baltā vīna.
Sastāvdaļas:
- Njoki 400 g
- Garneles 200 g
- Krēms 100 ml
- Ķiploki 3 daiviņas
- Sviests 70 g
- Čilli pipari pēc garšas
- Baltais sausais vīns 20ml
- 150 g tomātu mērces
Kā pagatavot njoki ar garnelēm
- Nomizojiet un nomazgājiet garneles (vēlams langustīnas vai scampi), sagrieziet 2 cm gabaliņos.
- Nomizojiet ķiplokus, bet nesagrieziet tos.
- Uzkarsē olīveļļu smagā pannā, pievieno nomizotus ķiplokus un lielos čilli piparus.
- Pievienojiet pannā garneles un pēc garšas sāli.
- Lai ķiploki nesadegtu, nepārtraukti maisiet ar koka dakšiņu, kamēr izņemat ķiplokus.
- Pēc minūtes pievieno brendiju vai baltvīnu, tomātu mērci (vai sautētus tomātus), krējumu, samazina temperatūru līdz zemai.
- Uz 1 minūti iegremdējiet klimpas verdošā ūdenī, pēc tam izņemiet uz šķīvja un pievienojiet garneļu mērcei.
- Uzglabājiet trauku uz lēnas uguns 5 minūtes.
- Pasniedziet ar vieglu garšaugu pārkaisi.