Kad runa ir par gardiem desertiem, ir grūti pārspēt klasisko brownie. Bagātīgi un mīksti, ar šokolādes garšas niansēm, cepumi ir lielisks ēdienreizes nobeigums. Bet ko tad, ja jūs varētu šo klasisko gardumu padarīt vēl gardāku? Banānu smalkmaizītes pagatavo, daļu miltu aizstājot ar banānu biezeni. Šī vienkāršā aizvietošana ļauj pagatavot vēl mitrāku un aromātiskāku cepumu nekā oriģinālais. Banānu cepumi nesatur arī pienu, tāpēc tie ir lielisks risinājums tiem, kam ir diētas ierobežojumi. Vislabāk, ka tās ir tikpat viegli pagatavojamas kā tradicionālās kūkas.
Banānu brownie recepte:
Brownies:
- 100 g tumšās šokolādes
- 100 g sviesta
- 100 g cukura
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes miltu
Banānu un siera biezpiena kārtojums:
- 220 g biezpiena
- 1 nogatavojies banāns (ne melns)
- 1 ola
- 2 ēd.k. cukura
Norādījumi, kā pagatavot banānu brownies:
- Sāciet ar šokolādes kārtu. Izkausējiet sviestu un šokolādi ūdens peldē. Atstājiet nedaudz atdzist.
- Sakult olas ar cukuru.
- Pievienojiet sviesta un šokolādes maisījumu olām. Sajauciet līdz gludai masai.
- Iejauc miltus.
- Banānu slānis. Saputojiet olu un cukuru.
- Banānus un biezpienu saberziet blenderī vai sietiņā (banānu saberziet ar dakšiņu).
- Pievienojiet banānu un biezpienu olām un cukuram.
- Sajauciet līdz gludai masai.
- Izklājiet atsperu formas veidni (man ir 21 cm diametra forma) ar pergamentu uz dibena un sānus apsmērējiet ar sviestu. Izklājiet šokolādes kārtu, vienmērīgi izklājiet.
- Maigi izklājiet banānu kārtu, vienmērīgi izklājiet. Ieteicams mīklu neizlīdzināt, lai nesajauktos slāņi. Bet, ja tās tomēr sajaucas, vienkārši pārvelciet ar dakšiņu un izveidojiet marmora rakstu.
- Cepiet cepumus apmēram 30 minūtes 180 grādu temperatūrā. Vislabāk ir pārbaudīt, vai cepumi ir gatavi, ar sērkociņu vai ar skatienu. Vidum nevajadzētu svārstīties, un ir ieteicams brownie cepeškrāsnī nepārcept, lai tas paliktu mitrs.
- Atstāj pilnībā atdzist un izņem no skārda. Var pasniegt uzreiz, bet daudz labāk to pasniegt atdzesētu. Laba apetīte!