Image credit: https://povar.ru/recipes/samyi_vkusnyi_borsh-57233.html

Sastāvdaļas:

  • Ūdens – 1,5 litri
  • Liellopu gaļa – (bez kauliem) 400 gr
  • Bietes – 2 gab.
  • Burkāni – 1 gab.
  • Sīpols – 3 vienības.
  • Tomātu pasta – 2 ēd.k.
  • Eļļa – 5 ēd.k.
  • Kāposti – 300g
  • Kartupeļi – 4 gab.
  • lauru lapas – 3 zirņi.
  • Skābais krējums (pasniegšanai) – 4 ēd.k.
  • Citrons – 1 karote.

Kā pagatavot klasisko boršču zupu

  1. Ielej katliņā ūdeni, ieber gaļu un ieslēdz uz vidējas uguns. Gatavojiet apmēram stundu.
  2. Nomazgājiet un nomizojiet bietes, burkānus un sīpolus. Rīvējiet bietes uz rupjas rīves rīves un apšļakstiet ar citrona sulu. Pateicoties tam, borščs būs patiešām sarkans.
  3. Uz rīves sarīvējiet burkānus uz vidējas rīves. Sīpolu sagrieziet kubiņos.
  4. Pannā ielej saulespuķu eļļu, ieslēdz uz vidējas uguns. Vispirms apcep sīpolu un burkānus (5 minūtes), tad pievieno bietes.
  5. Dārzeņus apcep vēl 5 minūtes. Tad pievieno tomātu pastu, samaisa un atstāj uz karstuma vēl 5-7 minūtes.
  6. Kad buljons ir vārīts, izņemiet no tā gaļu. Kamēr gaļa atdziest, ielieciet buljonā sasmalcinātus kāpostus. Pēc 5-10 minūtēm pievienojiet kartupeļus, kas sagriezti želejas sloksnēs.
  7. Kamēr kartupeļi vārās, atdaliet gaļu no kaula un sagrieziet to kubiņos. Atgrieziet gaļu zupā.
  8. Pievienojiet cepeti un samaisiet to.
  9. Pievienojiet lauru lapu un smalki sagrieztus garšaugus. Apklājiet katlu ar vāku un vāriet uz lēnas uguns vēl 5-7 minūtes.

Related Posts