stejks recepts

Garšīgs steiku recepte izmēģināt mājās šovakar!

Ir kaut kas labāks par perfekti pagatavotu steiku, kas ir izcepts līdz pilnībai un pārpilns garšas. Neatkarīgi no tā, vai esat ribeye, fileju vai fileju mignon cienītājs, izcils steiks ir pagatavots un pagatavots pareizi. Lūk, klasiska steika recepte, kas ļaus izbaudīt katru kumosu!

Sastāvdaļas:

  • 2 steiki (ribeye, fileja vai pēc jūsu izvēles), aptuveni 1 collas biezi.
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 1 ēdamkarote svaiga rozmarīna vai timiāna (vai 1 tējkarote žāvēta).
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas.
  • 2 ēdamkarotes nesālīta sviesta
  • Pēc izvēles: 1 ēdamkarote sarkanvīna vai liellopa buljona atdzelžošanai.

Norādījumi:

  1. Pagatavošana:
  • Pagatavošanas paņēmiens: Steiksus no ledusskapja izņemiet vismaz 30 minūtes pirms gatavošanas. Tas ļauj tiem sasniegt istabas temperatūru, nodrošinot vienmērīgu pagatavošanu.
  • Steikus nosusiniet ar papīra dvieļiem. Tas palīdz iegūt labu apdegumu.

2. Marinēšana:

  • Bļodā sajauc olīveļļu, sasmalcinātus ķiplokus un rozmarīnu vai timiānu.
  • Ar šo maisījumu apsmērē steikus, nodrošinot, ka tie ir labi pārklāti.
  • Abas steiku puses bagātīgi pasmaržojiet ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

3. Uzkarsē pannu:

  • Uzkarsējiet smagu pannu vai čuguna pannu uz vidēji augstas uguns. Ļaujiet tai sakarst, bet nekurināt.

4. Apcepiet steiku:

  • Uzkarsētajā pannā uzmanīgi ievietojiet steikus. Gatavojiet tos, nekustinot, apmēram 3-4 minūtes no vienas puses, līdz tie iegūst kraukšķīgu apcepumu.
  • Apgrieziet steikus un cepiet vēl 3-4 minūtes, lai tie būtu vidēji cepti. (Atkarībā no vēlamās izcepšanas pakāpes pielāgot laiku.)

5. Pievienojiet sviestu:

  • Samaziniet karstumu līdz vidējam. Pannā pievienojiet sviestu. Kad sviests izkusīs, nedaudz uzlieciet pannu, lai savāktos izkusušais sviests. Ar karoti aplejiet steikus ar šo sviestu vēl 1-2 minūtes, lai pastiprinātu to garšu.

6. Atpūtiet un pasniedziet:

  • Atdzesējiet un atpūtiniet steikus. Ļaujiet tiem atpūsties apmēram 5 minūtes. Tas ļauj sulām sadalīties, nodrošinot mitru steiku.
  • Pēc izvēles: tajā pašā pannā ielej nedaudz sarkanvīna vai liellopa buljona, lai atdzelžotu, noskrāpējot aromātiskos gabaliņus. Šādu mērci pārlejiet steikiem, lai piešķirtu tiem papildu garšu.

Related Posts