Image credit: https://food.obozrevatel.com

Kā izcept sieriņus no biezpiena?

Sastāvdaļas:

  • 400 g siera siera (9 % tauku)
  • 1 gab. Olas
  • 3 ēd.k. miltu (un papildu milti maizes pagatavošanai)
  • 3 ēd.k. cukura
  • 3-4 ēd.k. saulespuķu eļļa cepšanai
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 10 g vaniļas cukura

Kā pagatavot un izcept biezpiena sieriņus?

Nelielā stikla vai plastmasas bļodiņā ielieciet biezpienu (400 g). Pievieno šķipsniņu sāls, vienu olu, 3 ēdamkarotes cukura un 10 g vaniļas cukura. Man nepatīk, ja siera sieriņus ir ļoti saldas, bet var pievienot nedaudz vairāk cukura, piemēram, 4 ēd.k. Var izmantot gan tirgū, gan veikalā pirktu biezpienu. Galvenais ir tas, ka tā nedrīkst būt skāba vai pārāk mitra. Ja izmantojat veikalā gatavotu biezpienu, iepērciet biezpienu mīkstā plastmasas maisiņā.

Kad visas sastāvdaļas ir saliktas bļodā, samaisiet tās līdz viendabīgai masai. Vislabāk to izdarīt ar parastu dakšiņu, karoti vai kartupeļu maļamo mašīnu.
Biezpiena maisījumam pievieno 3 ēdamkarotes pilngraudu miltu. Ja biezpiens ir diezgan mitrs, pievienojiet vēl vienu ēdamkaroti miltu. Galvenais ir nepārspīlēt, lai sieriņi būtu mīksti.

Kā izcept biezpiena sieriņus

  • Samitriniet rokas ar nedaudz saulespuķu eļļas un izvelciet biezpiena masu nelielās 3 līdz 4 cm diametra bumbiņās. Ar rokām saplaciniet bumbiņas, lai izveidotu skaistas, mazas sieriņi.
    Tagad siera pīrādziņus apberiet miltos, lai tie nezaudētu formu un iegūtu apceptu garoziņu.
  • Uzkarsē nelīpoša materiāla pannu ar 3-4 ēdamkarotēm saulespuķu eļļas uz vidējas uguns. Sieriņi pannai vajadzētu labi sakarst. Cepšanas laikā nemaziniet karstumu, lai iegūtu perfektu kraukšķīgumu. Pārliecinieties, ka sieriņi nesalipst. Lai iegūtu visskaistāko zeltaino garoziņu, es cepu sieriņus 2-3 minūtes no katras puses. Taču jums var būt nepieciešams nedaudz vairāk vai mazāk laika.
    Lai noņemtu lieko eļļu no pagatavotajām sieriņus, vispirms pārberiet tās uz papīra dvieļa. Pēc tam sieriņus pārliek uz šķīvjiem, pārkaisa ar nedaudz pūdercukura un pārlej ar ievārījumu vai skābo krējumu.

Related Posts