Klafuti ar zemenēm ir garšīgs un viegli pagatavojams vasaras deserts. Clafoutis ir franču olu, piena, miltu, cukura un augļu krēma mīkla. Augļus parasti liek uz trauka apakšas, un tad pār tiem izlej mīklu. Zemeņu klafuti var pagatavot no svaigām vai saldētām ogām. Ja izmantojat svaigas ogas, pārliecinieties, ka tās ir nomazgātas un noņemti kātiņi. Ja izmantojat saldētas ogas, tās nav nepieciešams vispirms atkausēt. Vienkārši ievietojiet tos traukā un pārklājiet ar mīklas izstrādājumiem. Pasniedziet clafouti uzreiz pēc cepšanas. To var pasniegt siltu vai aukstu, bet vislabāk to ēst siltu. Labu apetīti!
Klafuti sastāvdaļas:
- Skābais krējums – 200 gr
- Piens – 100 ml
- Pūdercukurs – 100 gr
- Vaniļas cukurs – 5 gr
- Vistas ola – 3 gab.
- Milti – 70 gr
- Zemenes – 200-250 gr
- Sviests – veidlapām ieeļļot
Receptes klafuti pagatavošanai ar zemenēm:
- Sajauc olas ar pūdercukuru un vaniļas cukuru.
- Samaisiet ar mikseri līdz gludai masai.
- Iejauc izsijātos miltus, līdz milti ir izšķīduši un nav gabaliņu.
- Pievienojiet mīklai skābo krējumu un pienu.
- Samaisiet ar mikseri vai izmantojiet putukrāsni. Mīkla būs diezgan plāna, aptuveni pankūku mīklas konsistences.
- Nomazgājiet zemenes zem auksta tekoša ūdens, nosusiniet un sagrieziet 2 gabalos vai 4 gabalos, ja zemenes ir ļoti lielas. Izsmērējiet cepšanas trauku ar sviestu un izklājiet ogas uz apakšējās daļas.
- Ielejiet zemenes mīklā. Gatavošanas laikā klafuti nedaudz uzkarsīs, tāpēc nav nepieciešams to piepildīt līdz malām.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un cep clafouti 35-40 minūtes, līdz tie kļūst viegli zeltaini.
- Gardais, maigais zemeņu clafouti ir gatavs. Ja vēlaties, pārkaisiet ar pūdercukuru vai dekorējiet ar pārējām ogām un pasniedziet siltu.