img-chicken-tikka-katie.lv

Chicken Tikka Masala: garšīgs un aromātisks Indijas ēdiens

Vistas Tikka Masala ir populārs un aromātisks indiešu ēdiens, kas ieguvis popularitāti visā pasaulē. To gatavo, marinējot vistas gaļas gabaliņus jogurta, garšvielu un citrona sulas maisījumā un pēc tam grilē vai cep, līdz vistas gaļa kļūst mīksta un sulīga. Pēc tam vistas gaļu vāra bagātīgā un pikantā tomātu mērcē, kas ir šā ēdiena raksturīga iezīme.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg. atkaulotu vistas krūtiņu vai augšstilbu, sagrieztu kumosa lieluma gabaliņos.
  • 1 glāze parastā grieķu jogurta
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 2 ēdamkarotes rīvēta ingvera
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 2 tējkarotes malta ķimenes
  • 2 tējkarotes malta koriandra
  • 1 tējkarote kurkumas
  • 1 tējkarote kajēnas piparu
  • 1 tējkarote garam masala
  • 1 tējkarote paprikas
  • Sāls pēc garšas
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 liels sīpols, sasmalcināts
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 1 kārba kubiņos sagrieztu marinētas tomātu
  • 1/2 glāzes biezā krējuma
  • Svaigs koriandrs pasniegšanai (pēc izvēles)

Kā pagatavot garšīgu un sulīgu vistas gaļu Tikka masala:

  1. Lielā bļodā sajauc jogurtu, citrona sulu, ingveru, ķiplokus, ķimenes, koriandru, kurkumu, kajēnas piparus, garam masalu, papriku un sāli.
  2. Pievienojiet bļodā vistas gaļu un samaisiet, līdz vistas gaļa ir labi pārklāta ar marinādi. Bļodu pārklāj un atstāj ledusskapī vismaz uz 2 stundām vai uz nakti.
  3. Uzkarsē grilu vai broileru uz augsta karstuma. Uzkarsējiet vistas gabaliņus un cepiet uz grila vai grilējiet, līdz vistas gaļa ir izcepta un vietām apžuvusi, apmēram 10 minūtes.
  4. Lielā katliņā uzkarsē eļļu uz vidējas uguns. Pievienojiet sīpolu un ķiploku un vāriet, līdz sīpols kļūst mīksts un caurspīdīgs, apmēram 5 minūtes.
  5. Iejauc tomātus un uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai. Samaziniet siltumu un ļaujiet maisījumam vārīties 10 minūtes vai līdz tas nedaudz sabiezē.
  6. Iejauc krējumu un ļauj maisījumam vārīties vēl 5 minūtes.
  7. Pievienojiet sautējumam pagatavoto vistas gaļu un samaisiet. Ļaujiet vistas gaļai 5 minūtes vārīties mērcē, lai tā uzsildītos.
  8. Pasniedziet vistas tikka masala uz basmati rīsiem, pēc vēlēšanās dekorējot ar koriandru.

Related Posts